Bensinpriser

Høyeste noensinne

Rekordpriser på bensin tirsdag.

REKORD: Det er rekordhøye bensinpriser tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
REKORD: Det er rekordhøye bensinpriser tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bensinprisen nådde rekordhøye nivåer tirsdag. Det melder TV 2.

Høyest noensinne

– Av konkurransehensyn kan vi ikke oppgi eksakte priser, verken dagens eller historiske priser, men det jeg kan si, er at prisnivået vi så i formiddag på bensin på over 27 kroner, er det høyeste noensinne i Norge, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K til TV 2.

Også St1 som driver landets Shell-stasjoner bekrefter overfor kanalen at det er snakk om rekord.

EUs oljeembargo mot Russland er blant det som spiller inn.

Med slike priser er det greit å vite hvilke dager man bør fylle. Dette ble kartlagt av Konkurransetilsynet tidligere i år.

Da bør du fylle

I mange år var prisene på bensin og diesel lavest mandag og torsdag morgen. Dette mønsteret er nå brutt, men prisene går fortsatt i sykluser. Det er som oftest to prisløft i løpet av en uke, og da økes prisene over hele landet i løpet av samme dag hos alle de store kjedene.

– Prisøkningene ser ut til å skje hver tredje eller fjerde dag. De første løftene på hverdager skjer typisk rundt klokken 10, mens det skjer noe tidligere på morgenen i helgene. Prisene er på sitt laveste rett før denne prisstigningen skjer, men også i timene etterpå, før alle stasjoner har fulgt etter og også økt sine priser, sa seniorrådgiver Stig Torje Bjugn i Konkurransetilsynet da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.