Bensinpriser

Høyeste noensinne

Rekordpriser på bensin tirsdag.

REKORD: Det er rekordhøye bensinpriser tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
REKORD: Det er rekordhøye bensinpriser tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bensinprisen nådde rekordhøye nivåer tirsdag. Det melder TV 2.

Høyest noensinne

– Av konkurransehensyn kan vi ikke oppgi eksakte priser, verken dagens eller historiske priser, men det jeg kan si, er at prisnivået vi så i formiddag på bensin på over 27 kroner, er det høyeste noensinne i Norge, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K til TV 2.

Også St1 som driver landets Shell-stasjoner bekrefter overfor kanalen at det er snakk om rekord.

EUs oljeembargo mot Russland er blant det som spiller inn.

Med slike priser er det greit å vite hvilke dager man bør fylle. Dette ble kartlagt av Konkurransetilsynet tidligere i år.

Da bør du fylle

I mange år var prisene på bensin og diesel lavest mandag og torsdag morgen. Dette mønsteret er nå brutt, men prisene går fortsatt i sykluser. Det er som oftest to prisløft i løpet av en uke, og da økes prisene over hele landet i løpet av samme dag hos alle de store kjedene.

– Prisøkningene ser ut til å skje hver tredje eller fjerde dag. De første løftene på hverdager skjer typisk rundt klokken 10, mens det skjer noe tidligere på morgenen i helgene. Prisene er på sitt laveste rett før denne prisstigningen skjer, men også i timene etterpå, før alle stasjoner har fulgt etter og også økt sine priser, sa seniorrådgiver Stig Torje Bjugn i Konkurransetilsynet da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer