Høyre vil ha tre timers bompause i Oslo – og åpner for det i Bergen

Høyre i Oslo vil ikke fjerne bompengene, men introduserer isteden bompause på tre timer. Også i Bergen er man åpne for en slik bompengelettelse, skriver VG.

FREMMER FAMILIEVENNLIG FORSLAG: Høyre i Oslo ønsker tre timer bompengepause på ettermiddagene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
FREMMER FAMILIEVENNLIG FORSLAG: Høyre i Oslo ønsker tre timer bompengepause på ettermiddagene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Til tross for press fra bompengepartiet i de to byene, lar ikke de to byrådslederkandidatene til Høyre i Oslo og Bergen seg presse til store og overgripende endringer. Likevel er bompengeutgifter blitt en belastning for mange, spesielt barnefamilier, sier byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre til VG.

Bompause fra kl 17

Derfor foreslår Oslo Høyre tre timers bompause på ettermiddagene, hvor man bare betaler for én passering. Dette vil gjelde for alle, men ifølge Lae Solberg er det spesielt barnefamilier som vil ha størst glede av en slik ordning.

– De har ofte behov for å hente på skole, kjøre hjem til middag og så ut igjen for å kjøre barna til fritidsaktiviteter eller besøk hos familie, sier Lae Solberg.

Det er kun første passering som skal registreres i en periode på tre timer fra klokken 17 på ettermiddagen.

Bergen Høyre ønsker også lettelser

– Vi vil gi lettelser til barnefamiliene, og diskuterer gjerne en «bompengepause» slik Oslo Høyre foreslår. I dag er maksimalt antall passeringer man betaler for i måneden i Bergen, 60 passeringer. Vi vil at det skal halveres til 30 for familier med under 700.000 i inntekt, som har hjemmeboende barn, sier partikollega Harald Victor Hove i Bergen Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer