Høyteknologisk sykkelhjelm

Dette er sykkelhjelmen for deg som bruker lang tid på å fikse håret om morgenen.

Foto: Hövding
Foto: Hövding Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sykkelhjelmen kan vel ikke anses å være damenes beste venn. Når sveisen er fikset, og sminken er lagt, så trer man ikke på seg en hjelm og ødelegger lang tids arbeid. Her er sykkelhjelmen som ikke er et hodeplagg.

Se video fra testingen lenger ned.

To jenter fra Sverige har utviklet en løsning som kan bøte på problemet, en krave som blåses opp til en kollisjonspute. I korte trekk virker den på samme måte som en kollisjonspute på en bil ved at den aktiveres når et uhell er ute. Kollisjonsputen blåses da opp, og formes som en beskyttende hjelm rundt hodet. Hövding kalles løsningen, og er kommet på markedet i disse dager.

Designen teller

Det vesentlige med Hövding er hvordan den ser ut før den er utløst. Mest ser den ut som et skjerf. I praksis er den en krage med et stofftrekk utenpå. Dette stofftrekket kan foreløpig fås i to forskjellige utgaver, men målet er at det stadig skal lages flere alternativer, helt til Hövding kan påberope seg å kunne levere en hel kolleksjon. Disse trekkene skal ivareta designen, men utseendet betyr selvfølgelig ikke alt. Det er sikkerheten som skal ivaretas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer