HR-V: Sjelden kombi

I løpet av 1999 vil Honda presentere flere nyheter. Først kommer HR-V. Senere kommer også småbilen Logo, men det er foreløpig usikkert når.

Publisert

På grunn av den svekkede krona har Honda valgt å vente med å introdusere Logo for det norske markedet. Importøren melder om at den helt sikkert vil komme; det er bare et tidsspørsmål.

HR-V

Tidspunktet for lanseringen av HR-V i Norge er i midlertid klart: den vil være her rundt februar/mars. HR-V er lillebroren til CR-V, som du for øvrig kan lese vår prøvekjøring av her. HR-V kommer foreløpig bare som 3-dørs.

Automatisk firehjulstrekk

Slektskapet mellom de to kommer sterkt til uttrykk i deres felles, noe uvanlige form for firehjulsdrift. Det er et automatisk system som skal sørge for firehjulstrekk når det er nødvendig. Bilen er i utgangspunktet framhjulsdrevet, med hydraulikk-pumper som sørger for at drivkraften overføres til bakhjulene hvis hjulene skulle begynne å spinne.

1,6 liter

HR-V vil bli tilgjengelig i to utstyrsvarianter, men kun ett motoralternativ. Motoren er en firesylindret 1,6-liter som yter sine maksimale 105 hestekrefter ved 6.200 omdreininger. Maksimalt dreiemoment er på 140 Nm ved 3.600 omdreininger, en fleksibel motor som Honda blant annet bruker i Civic Coupe 1.6. HR-V vil bli tilgjengelig med både manuell-og automatisk gearkasse, og Honda har valgt å bruke en trinnløs automatkasse (CVT) til den lille nye fritidsbilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer