Hummer konsept: H2 -- og nye eiere

Detroit (DinSide Bil): General Motors overtok nylig Hummer, som endelig hadde begynt å tjene penger. Men at Hummer trengte oppfriskning er sikkert, og det fikk de.

Publisert

Dagens produksjonsmodell av Hummer får betegnelsen H1etter at GM overtok, men det er også alt. Bilen er den samme, eller de samme får man si, ettersom Hummer leveres i et utall karosserivarianter til både sivilt og militært bruk.

Men GM viste allerede to uker etter oppkjøpet frem en modell kalt H2, og de understreket at dette var så likt den nye produksjonsmodellen som mulig. Det er flere ting som er verdt å merke seg i den anledning:

-- Den nye modellen skal bygges ved et nytt produksjonsanlegg-- GM skal bygge opp ett nytt distribusjons- og servicenett for Hummer, og i mange tilfeller vil nok Hummer og GM-produkter selges fra samme lokaler.-- For det norske marked er det ikke avklart hvem som skal overta ansvaret. I dag selges bilen gjennom Autozentrum Sport i Oslo, som selger 5 - 6 biler i året på vegne av en islandsk (!) importør med ansvar for hele Skandinavia.

Mindre Hummers?

GM har sikret seg varemerket Hummer -- som i dag egentlig er betegnelsen på en biltype. Deretter omdøpte de dagens modellserie til H1, og de legger ikke skjul på at dette skyldes ønsket om å lage flere ulike typer av Hummer, sannsynligvis noen som er litt mindre enn dagens modell (som er diger!). H2 er noe mindre enn dagens produksjonsmodell allerede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer