Påsketrafikken:

Hundrevis må punge ut

2. påskedag ble det avholdt trafikkontroller i store deler av landet. For mange ga det en sur avslutning på høytiden.

Publisert

Mandag har det vært fartskontroller i store deler av landet. Et hundretalls bilister må punge ut etter å ha vært for harde på gassen.

- Det er utstedt 30 forenklet forelegg, skrevet anmeldelse for to ruspåvirkede førere, samt gjort tre beslag av førerkort for fart i Trøndelag. I Møre og Romsdal ble det gitt 22 FF, samt gjort et beslag av førerkort grunnet for mange prikker, skriver politiinspektør Anders Sjøtrø i UP-distrikt 4, Midt i en tekstmelding til NTB mandag kveld.

- For UP-distrikt 3, Vest ble det skrevet 57 forelegg og 2 anmeldelser med førerkortbeslag, skriver politiinspektør Terje Oksnes til NTB.

Distrikt 3 dekker Sørvest og Vest politidistrikter, som dekker Rogaland og Vestland, samt Sirdal kommune.

Disse to distriktene har altså til sammen utstedt 109 forenklede forelegg.

De øvrige tre UP-distriktene har ikke tallene sine klare, men også her har det vært flere politikontroller på veiene under påskehjemfarten.

Flere førerkortbeslag

Politiet i Øst politidistrikt hadde kontroller siste dag av påsken. På Twitter skriver de at det ble gitt 68 forenklede forelegg etter en kontroll ved Vassum i retning Drammen. En person ble anmeldt fordi vedkommende ikke ønsket å vedta forenklet forelegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.