Gaterengjøring i Norge

Husk å flytte bilen før gatefeierne kommer

Det kan bli dyrt å glemme gaterengjøringen.

RENT TIL 17. MAI: De neste ukene skal Norges gater feies fri for singel og annet søppel. Husk å flytte bilen før feiebilene kommer. Illustrasjonsfoto: NTB
RENT TIL 17. MAI: De neste ukene skal Norges gater feies fri for singel og annet søppel. Husk å flytte bilen før feiebilene kommer. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er kommunene landet over i full gang med å rengjøre gatene etter vinteren. Fra nå og fram til 17. mai skal det bli fint og singelfritt før sommeren.

Dersom du har gateparkering der du bor, er det ekstra viktig å følge med framover. For glemmer du å fjerne bilen når gatefeierne kommer, må den taues bort.

Og den regningen er det du som får.

Kommunen skal skilte før rengjøringen starter, så følg med på nye skilt i området. Du kan også gå inn på kommunens hjemmesider og selv sjekke når det skal feies der du bor. Ifølge Oslo kommunes hjemmesider vil de sette opp skiltene minst 24 timer før rengjøringen starter.

Hvis du bor for eksempel bor i Oslo, og bilen må taues bort, må du ut med 2700 kroner pluss en døgnpris på 200 kroner om du ikke flytter bilen i tide. I tillegg kommer gebyret du får for feilparkeringa, som typisk er på 600-900 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer