Husk å sjekk kilometerstanden før du reiser på ferie

Om ikke kan smekken komme seinere.

HUSK: Sjekk om du er på vei til å overskride antall kilometer - før ferien. Foto: DINSIDE
HUSK: Sjekk om du er på vei til å overskride antall kilometer - før ferien. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om det er den første eller åttende bilforsikringen du tegner, må du alltid oppgi antatt kjørelengde gjennom året. For mange er dette enkelt, da en gjennomsnittlig kjører jevnt og like langt hver uke og måned. Men mange glemmer, eller har gjerne ikke planlagt ferien på tidspunktet forsikringen tegnes, her er det mye å spare.

Ditt ansvar å oppdatere

Informasjonsdirektør i Gjensidige, Øystein Thoresen, forteller at alle som tegner forsikring på et kjøretøy må oppgi antatt kjørelengde og kilometerstand.
- Det er viktig at en holder seg oppdatert på hvor langt en har kjørt med bilen igjennom året, i forhold til det du oppga da forsikringen ble kjøpt, da dette har betydning for prisen på forsikringen ved neste forfall.

Finn den forsikringen som passer for deg

Skulle du allikevel glemme det, forteller Thorsen at det ikke er helt krise.
-Er tilfellet at du har tegnet forsikring med en tanke om å kjøre 12 000km, men har overskredet dette og kjørt for eksempel 18 000km, er det normalt sett ikke større konsekvenser enn at prisen justeres ved neste forfall når du oppgir ny kilometerstand, når ny periode påbegynnes.

Ikke triks og miks

OPPDATER: Gi beskjed til forsikringsselskapet om du kommer til å overskride antatt kilometerstand Foto: http://www.flickr.com/photos/giumaiolini/
OPPDATER: Gi beskjed til forsikringsselskapet om du kommer til å overskride antatt kilometerstand Foto: http://www.flickr.com/photos/giumaiolini/ Vis merDet går ikke upåaktet hen om du skulle forsøke å lure forsikringsselskapet.
-Det er klart at vi ser en årsakssammenheng mellom mye skader og høy kilometerstand. Har du skader, og har kjørt langt mer enn oppgitt kan det få konsekvenser i form av erstatningsutbetalingen, men dette er det relativt få tilfeller av.

Du kan også tjene på å kjøre mindre
Akkurat som at prisen på forsikringen går opp om du overskrider antall kilometer kjørt, kan du også få igjen, eller lettet på prisen, for den neste perioden om du kjører mindre fortsetter Thoresen.

-Har du mot formodning kjørt mye mindre enn først antatt, og tror det blir på det nivået fremover også må du huske å få oppdatert dette slik at du får en lavere pris ved neste forfall.

Betal etter oppførsel

Det er med andre ord svært lønnsomt å holde seg, og forsikringsselskapet oppdatert, på hvor langt bilen har planer om å gå, og hvor langt den faktisk går.
-Min oppfordring til bileierne er veldig enkel: Husk å oppdatere forsikringsselskapet på antall kilometer kjørt, hvis det blir et vesentlige avvik i forhold til det du har oppgitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer