Husk å sjekk kilometerstanden før du reiser på ferie

Om ikke kan smekken komme seinere.

HUSK: Sjekk om du er på vei til å overskride antall kilometer - før ferien. Foto: DINSIDE
HUSK: Sjekk om du er på vei til å overskride antall kilometer - før ferien. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om det er den første eller åttende bilforsikringen du tegner, må du alltid oppgi antatt kjørelengde gjennom året. For mange er dette enkelt, da en gjennomsnittlig kjører jevnt og like langt hver uke og måned. Men mange glemmer, eller har gjerne ikke planlagt ferien på tidspunktet forsikringen tegnes, her er det mye å spare.

Ditt ansvar å oppdatere

Informasjonsdirektør i Gjensidige, Øystein Thoresen, forteller at alle som tegner forsikring på et kjøretøy må oppgi antatt kjørelengde og kilometerstand. - Det er viktig at en holder seg oppdatert på hvor langt en har kjørt med bilen igjennom året, i forhold til det du oppga da forsikringen ble kjøpt, da dette har betydning for prisen på forsikringen ved neste forfall.

Finn den forsikringen som passer for deg

Skulle du allikevel glemme det, forteller Thorsen at det ikke er helt krise. -Er tilfellet at du har tegnet forsikring med en tanke om å kjøre 12 000km, men har overskredet dette og kjørt for eksempel 18 000km, er det normalt sett ikke større konsekvenser enn at prisen justeres ved neste forfall når du oppgir ny kilometerstand, når ny periode påbegynnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer