Parkering i Danmark med p-skive

Husk denne om du skal parkere i Danmark

Ved parkering på offentlig sted, må du ha en parkeringsskive i frontruta.

HUSK P-SKIVE: Vil du unngå bot når du ferierer med bil i Danmark, å du skaffe deg en slik. Foto: Berit B. Njarga
HUSK P-SKIVE: Vil du unngå bot når du ferierer med bil i Danmark, å du skaffe deg en slik. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Skal du parkere i Danmark, lønner det seg å skaffe en parkeringsskive som den på bildet - og bruke den. Hvis ikke kan du få bot, selv om du ellers parkerer lovlig.

Husk p-skive

Ifølge bilorganisasjonen FDM i Danmark, er det krav om p-skive på offentlige veier og parkeringsplasser. Også på private parkeringsplasser kan det være krav om å bruke parkeringsskiva, så sjekk etter info om at p-skive er påbudt, før du forlater bilen.

Da Dinside besøkte Danmark fikk vi tildelt en slik parkeringsskive av overnattingsstedet vårt. Ifølge pressekontakt Jennifer Bråthen i Visit Danmark, får du kjøpt dem på blant annet danske supermarkeder.

Her gir vi deg de viktigste reglene du bør vite om, for å bruke p-skiva riktig ved parkering i Danmark - og unngå bot.

Her skal du plassere parkeringsskiva

Velger du å montere fast parkeringsskiva, skal dette gjøres nederst i høyre hjørne av frontruta.

Legger du den derimot løst skal den ligge synlig umiddelbart innenfor frontruta, og ikke nødvendigvis på høyre side.

Still inn p-skiva på starttidspunktet

Onepark skriver på sine nettsider at parkeringsskiva skal vise starttidspunktet for din parkering.

Også om du bare parkerer i ti minutter der du eksempelvis kan stå parkert i to timer, skal du stille inn parkeringsskiva. Ifølge FDM er det nemlig p-skivas innstilling som er avgjørende, ikke hvor lang tid bilen reelt har stått parkert på parkeringsplassen.

P-skive på nærmeste kvarter

Parkerer du i områder med tidsbegrenset parkering, skal du ved ankomst sette viseren på din p-skive frem til det nærmeste kvarter. Er klokka eksempelvis 14:10 når du ankommer parkeringsplassen, skal du stille inn p-skiva på 14:15.

Parkerer du utenom den tidsbegrensede perioden til parkeringsplassen og skal bli til neste dag, kan du velge om du enten stiller parkeringsskiva til nærmeste kvarter i forhold til når du parkerte bilen, eller til tidspunktet for tidsbegrensningens begynnelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer