Husk dette før du legger ut på bilferien

Det er spesielt tre problemer som går igjen når bilbergerne må rykke ut.

ERGERLIG: Med enkle grep kan du lett unngå tre at de vanligste feilene som Naf må rykke ut for om sommeren. Foto: Rune M. Nesheim
ERGERLIG: Med enkle grep kan du lett unngå tre at de vanligste feilene som Naf må rykke ut for om sommeren. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er høysesong for lange bilturer, og i år er bilferie mer aktuelt enn noen gang. En undersøkelse NAF har gjennomført viser at mer enn 7 av 10 har planlagt bilferie i år.

Men et nøye planlagt ferieopphold kan bli kraftig omrokkert dersom bilen plutselig stopper.

- Sommerstid er det motorstopp som topper vår bergings-statistikk. I tillegg er det mange som opplever startvansker og flate batterier, sier Nils Sødal senior kommunikasjonsrådgiver i Naf.

Det er ikke slik mange tror, at starttrøbbel på bilen på grunn av bilbatteriet er et vinterfenomen.

- Vi har nok å gjøre med å få liv i strømløse startbatterier om sommeren. Halvtomme batterier liker ikke sommervarmen spesielt godt, sier Sødal.

Lad batteriet

Det er kjedelig å oppleve starttrøbbel på grunn av flatt batteri.

Opplever du dette på ferieturen, får bilbergeren det i gang igjen, i de fleste tilfeller - men det er ikke nok bare å få start.

- En startboost lader ikke opp batteriet i bilen din igjen. Om det er mulig, vil en vedlikeholdslading føre til at du ikke opplever mer batteritrøbbel på resten av ferieturen, sier Nils Sødal.