Husk dette før du legger ut på bilferien

Det er spesielt tre problemer som går igjen når bilbergerne må rykke ut.

ERGERLIG: Med enkle grep kan du lett unngå tre at de vanligste feilene som Naf må rykke ut for om sommeren. Foto: Rune M. Nesheim
ERGERLIG: Med enkle grep kan du lett unngå tre at de vanligste feilene som Naf må rykke ut for om sommeren. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er høysesong for lange bilturer, og i år er bilferie mer aktuelt enn noen gang. En undersøkelse NAF har gjennomført viser at mer enn 7 av 10 har planlagt bilferie i år.

Men et nøye planlagt ferieopphold kan bli kraftig omrokkert dersom bilen plutselig stopper.

- Sommerstid er det motorstopp som topper vår bergings-statistikk. I tillegg er det mange som opplever startvansker og flate batterier, sier Nils Sødal senior kommunikasjonsrådgiver i Naf.

Det er ikke slik mange tror, at starttrøbbel på bilen på grunn av bilbatteriet er et vinterfenomen.

- Vi har nok å gjøre med å få liv i strømløse startbatterier om sommeren. Halvtomme batterier liker ikke sommervarmen spesielt godt, sier Sødal.

Lad batteriet

Det er kjedelig å oppleve starttrøbbel på grunn av flatt batteri.

Opplever du dette på ferieturen, får bilbergeren det i gang igjen, i de fleste tilfeller - men det er ikke nok bare å få start.

- En startboost lader ikke opp batteriet i bilen din igjen. Om det er mulig, vil en vedlikeholdslading føre til at du ikke opplever mer batteritrøbbel på resten av ferieturen, sier Nils Sødal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer