Husk etterstramming

Skal gjøres uansett om du eller profesjonelle har skiftet hjulene på bilen din.

Glemmer du å etterstramme hjulboltene etter et dekkskifte, risikerer du at det løsner under kjøring. Foto: Colourbox.com
Glemmer du å etterstramme hjulboltene etter et dekkskifte, risikerer du at det løsner under kjøring. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To ganger i året bytter vi hjul på bilen, men gjør du ikke jobben ordentlig risikerer du at hjulet ramler av under kjøring.

Vil du unngå trøbbel med hjul som løsner, bør du huske én viktig ting etter hjulskiftet.

>> Kjøpe nye vinterdekk? Se vår store pristest

Husk etterstramming

Vinterværet er så smått på vei, og mens sjåfører i Nord-Norge har kunnet bruke piggdekk siden 15. oktober, er det piggdekkforbud i resten av landet til og med 31. oktober.

Husk at du likevel kan skifte til piggdekk i Sør-Norge før denne datoen dersom føret krever det.

Piggfrie dekk kan du skifte til når som helst, her er det ingen bruksbegrensninger. Her kan du se hvordan du skifter dekk trinn for trinn, om du fortsatt ikke har gjort det.

Dessverre er det mange som ikke strammer hjulboltene skikkelig etter dekkskiftet. Løse hjulbolter kan i verste fall føre til at hjulet faller av, noe hele 71 personer som måtte berges av NAF i sommer, hadde opplevd.

Husk etterstramming etter kjøring

Glemmer du å etterstramme hjulboltene, ikke bare ved selve dekkskiftet, men også etter noe kjøring, risikerer du å ende opp som sjåføren Oslo-politiet twitret om nylig, som hadde mistet det ene bakhjulet på E6 og gikk i veikanten for å finne det igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer