Husker du Opel Monza?

Opel stiler høyere. Det er den underliggende meldingen i mye av det de foretar seg om dagen.

Dette er konseptbilen Opel Monza Concept, som skal vises i Frankfurt til høsten. Den forteller oss at Opel vil fortsette å spisse sitt dynamiske designspråk og plassere seg høyere i markedet. Foto: Opel
Dette er konseptbilen Opel Monza Concept, som skal vises i Frankfurt til høsten. Den forteller oss at Opel vil fortsette å spisse sitt dynamiske designspråk og plassere seg høyere i markedet. Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke fritt for at det blir en ganske svulstig språkbruk når konseptbiler som skal symbolisere fornyelse vises for publikum. Så også når Opel viser de første bildene - og video - av sin nye konseptbil, Opel Monza Concept.

"Med Opel Monza Concept, gjør vi vår fremtid konkret og synlig allerede nå", sier Opel-sjefen, Dr. Karl-Thomas Neumann, i en pressemelding.

Historiens sus

Virker Monza-navnet kjent? Det er nok fordi General Motors tidligere har brukt navnet på den kjente racerbanen utenfor Milano som modellbetegnelser, både for Chevrolet og Opel (Vauxhall i Storbritannia). Opel Monza var en stor og kraftig sportskupé basert på Senator, som ble produsert fra 1978 til 1986.

Opel med ny "allroad"- inspirert toppmodell

DRIVE!2022

Men det er ikke nostalgi som står på programmet fremover. Konseptbilens navn skal bare understreke at Opel har en stolt historie å referere til når kursen inn i fremtiden skal stakes ut. Denne kursen tar form av et strategiprogram som Neumann henviste til da han viste frem Monza-konseptet. Det heter DRIVE!2022 - hvilket er rimelig selvforklarende med hensyn til tidshorisonten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer