Husker du Opel Monza?

Opel stiler høyere. Det er den underliggende meldingen i mye av det de foretar seg om dagen.

Dette er konseptbilen Opel Monza Concept, som skal vises i Frankfurt til høsten. Den forteller oss at Opel vil fortsette å spisse sitt dynamiske designspråk og plassere seg høyere i markedet. Foto: Opel
Dette er konseptbilen Opel Monza Concept, som skal vises i Frankfurt til høsten. Den forteller oss at Opel vil fortsette å spisse sitt dynamiske designspråk og plassere seg høyere i markedet. Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke fritt for at det blir en ganske svulstig språkbruk når konseptbiler som skal symbolisere fornyelse vises for publikum. Så også når Opel viser de første bildene - og video - av sin nye konseptbil, Opel Monza Concept.

"Med Opel Monza Concept, gjør vi vår fremtid konkret og synlig allerede nå", sier Opel-sjefen, Dr. Karl-Thomas Neumann, i en pressemelding.

Historiens sus

Slik så en Opel Monza ut på tidlig 1980-tall.
Slik så en Opel Monza ut på tidlig 1980-tall. Vis mer


Virker Monza-navnet kjent? Det er nok fordi General Motors tidligere har brukt navnet på den kjente racerbanen utenfor Milano som modellbetegnelser, både for Chevrolet og Opel (Vauxhall i Storbritannia). Opel Monza var en stor og kraftig sportskupé basert på Senator, som ble produsert fra 1978 til 1986.

Opel med ny "allroad"- inspirert toppmodell

DRIVE!2022

Men det er ikke nostalgi som står på programmet fremover. Konseptbilens navn skal bare understreke at Opel har en stolt historie å referere til når kursen inn i fremtiden skal stakes ut. Denne kursen tar form av et strategiprogram som Neumann henviste til da han viste frem Monza-konseptet. Det heter DRIVE!2022 - hvilket er rimelig selvforklarende med hensyn til tidshorisonten.

Det dreier seg ikke bare om design, selvfølgelig. Også teknologi generelt og særlig informasjon, kontinuerlig online-kommunikasjon samt underholdningssystemene er elementer i visjonene Opel legger frem og eksponerer gjennom Monza-konseptet.

Adam + Siri = sant

Her presenteres Opel Monza Concept:

 


Mer høyverdig

Designmessig vil Monza være en videreutvikling av Opels nye designspråk. Det beskrives som spenstig atletisk snarere enn rent muskuløst. Den skal fortelle noe om hva vi kan vente av design på kommende Opel-modeller. Det er tydelig at utviklingen mot mer høyverdige produkter, som har pågått de siste 5-10 årene, skal akselereres. Opel skal posisjoneres nærmere premium-sjiktet enn tidligere, mens det innenfor GM-porteføljen i Europa skal være Chevrolet som skal spille den mer folkelige rollen.

Ny dynamikk for Opel i Norge

Traust? Glem det

Biler som nylig ankomne minibil Opel Adam, siste generasjon Astra - og særlig Astra GTC, den utmerkede familiefrakteren Opel Zafira Tourer samt fornyede Insignia, har allerede satt igang denne bevegelsen. Design-"stunneren" Cascada har fortsatt å vise vei.

Når denne utviklingen er i mål, vil den fortone seg som den reneste klassereisen for merkevaren Opel. Tross fornyelsen som er i sving, er det nemlig ingen tvil om at de fortsatt sliter med et nokså traust image.

Nylig kunne vi fortelle om det spennende arbeidet Opel er i ferd med å ferdigstille på teknologisiden.

Mer om Monza-konseptet når bilutstillingen i Frankfurt står for døren - det blir i september i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer