Trumpchi i navnekonflikt med presidenten

Husker du Trump-bilen?

Det kinesiske bilmerket måtte bytte navn - av åpenbare grunner.

STORT KONSERN: Kinesiske GAC Motors er svære i Asia, men har ennå ikke kommet i gang i Vesten. Foto: Trumpchi/GAC Motors
STORT KONSERN: Kinesiske GAC Motors er svære i Asia, men har ennå ikke kommet i gang i Vesten. Foto: Trumpchi/GAC Motors Vis mer
Publisert

Kinesisk industri har lenge vært i sterk utvikling. Det innbefatter også kinesisk bilindustri - til gangs.

Mange bilmerker fra Kina gjør det godt - spesielt innenfor egne landegrenser, hvor de er blitt meget store. Vi kan nevne noen store selskap og merker:

Trumpchi

I løpet av de siste årene har de også kommet til Vesten. Og helt konkret har kineserne ankommet Norge for fullt det siste kalenderåret. Anført av elektriske biler fra Volvo-søstermerket Polestar (også én hybrid), Maxus, Xpeng og MG. Til sammen er faktisk fem av 32 kandidater til Årets Bil i Norge fra Kina - over 15 prosent!

GAC-konsernet har imidlertid ikke kommet til Norge ennå. Aller først forsøker de å komme seg inn på det amerikanske markedet. GAC står bak tre bilmerker: Changfeng Motor, Gonow og ... Trumpchi. Sistnevnte møtte en åpenbar barriere før det skulle lanserer i USA.

Trumpchi tilbyr en stor flåte av bilmodeller på det asiatiske markedet. På kinesisk skal ordet bety «legende», mens folk i resten av verden nesten uten unntak vil tenke på USAs 45. president - Donald Trump.

Handelskrig

Selv vil han kanskje nikke anerkjennende til betydningen, men verken han eller GAC er interessert i å ha et kinesisk bilmerke på det amerikanske markedet som skaper så mye storm og uenighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer