Hva er ledig og hva må det koste?

Uansett om du reiser fra Sørvestlandet eller Østlandet, er Jylland i Danmark det billigste anløpsted på kontinentet. Billigste mulighet fra sørvest er ruten Egersund-Hanstholm for 1.750 t/r. Billigste tilbud vi fikk fra Østlandet, var Oslo-Fredrikshavn for 1.350 kroner t/r.

Publisert

En oversikt over hvor de forskjellige selskapene seiler, får du i 10744">DinSide Reise sin artikkel om fergeprisene.

Hvilke åpninger finnes?

I vår undersøkelse konsentrerer vi oss om hvilke muligheter du har til å komme deg med bilen til kontinentet - i realiteten betyr dette Danmark eller Tyskland. Våre reiseønsker er enten utreise fredag 7. juli og retur to uker senere, som blir 21. juli - eller avreise mandag 10. juli og retur 24. juli.

Undersøkelsen er gjennomført tirsdag 13. og onsdag 14. juni.

Billigst til kontinentet: 1.390 t/r

Vi måtte vente absolutt lengst og lide mest med rustne Abba-låter på Stena Line sin bookingtelefon, men som det heter: Den som venter på noe godt, venter aldri forgjeves. De kunne riktignok ikke oppfylle våre ønsker om avreise- og retur-tidspunkt, men med utreise 10. juli og hjemreise en dag senere enn vi ønsket: 25. juli, fikk vi en pris på 1.390 kroner tur/retur - for bilen, to voksne og to barn til Fredrikshavn.

Stena Line rådet oss til å bestille om ikke altfor lenge, da plassene gikk fort. Vår erfaring er også at dersom du kan være litt fleksibel med tanke på avreise eller returdato, har du ennå gode sjanser til å skaffe deg en billett. Har du ikke muligheter til å lempe litt på kravene, kan det bli vanskeligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer