Hva har skjedd her?

Renault presenterer som første europeiske produsent et fabrikkmontert svingbart passasjersete i en personbil.

Hva har skjedd her?
Publisert
Sist oppdatert

Den store nyheten angående Renault er selvsagt det omfattende partnerskap med Mercedes som ble annonsert i dag, men det kommer vi tilbake til.

Ikke nytt, men nytt

Renault har hatt et varierende merke-image generelt, men at de har sansen for nytenkning er noe ganske konstant. Nå vil mange innvende at et svingbart passasjersete ikke i og for seg er noe nytt - det har lenge eksistert på spesialutviklede kjøretøy for funksjonshemmede eller som ettermonterbart utstyr, og på for eksempel Chrysler Imperial i USA kunne det tilbys allerede på 50-tallet. Det er imidlertid nytt for en europeisk produsent å tilby dette som fabrikkmontert tilvalg.

Lettere adkomst

Det svingbare setet blir nå tilgjengelig i Renault Clio. Det spesielle her er at setet er en integrert del av bilens utstyr når man har krysset av for det på utstyrslisten. At det kan være svært nyttig for eldre og generelt for folk med hemmet bevegelighet er det ingen tvil om. Prisen ligger på cirka 13.000 kroner (i Frankrike).

Video:

Påvirker ikke sikkerhet

Den nye løsningen er altså ekstrautstyr på linje med hvilket som helst annet, som skinntrekk, oppgradert lydanlegg og lignende. I og med at dette er fabrikkmontert skal det ikke ha noe å si for kollisjonssikkerheten; festemekanismer og utfellbar fotstøtte, for eksempel, gjør at setet i normal posisjon oppfører seg som et standard passasjersete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer