Vegvesenet tester veimerking

Hva holder dere på med her, Vegvesenet?

I Hedmark er 400 meter vei fylt med striper. Det er imidlertid ikke helt uvanlig.

TEST AV VEIMERKING: Statens vegvesen legger denne uken ut 70 forskjellige «produkter» på Riksveg 2, ved Haslemoen i Hedmark. Foto: Trond Cato Johansen/Rambøll
TEST AV VEIMERKING: Statens vegvesen legger denne uken ut 70 forskjellige «produkter» på Riksveg 2, ved Haslemoen i Hedmark. Foto: Trond Cato Johansen/Rambøll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilister som kjører på Riksveg 2 ved Haslemoen, nær Våler i Hedmark, vil de neste to årene få seg en liten overraskelse.

For over en 400 meter lang veistrekning ligger det nå både gule og hvite striper tett i tett, utover det ene kjørefeltet. Et relativt uvanlig syn, skal vi tro vår egen erfaring - og ikke minst Statens vegvesen, som står bak dette «stuntet».

I mai ble det kjent at Norge og Vegdirektoratet skroter omstridt målemetode av forbruk fra nye biler.

Prøvefelt

- Dette et prøvefelt for veioppmerkings-materialer. Det er ikke noe vi gjør ofte, forteller Vegdirektoratets trafikktekniske prosjektleder og nasjonale koordinator, Bjørn Skår, til Dinside.

Dette prøvefeltet inngår i en felles sertifiseringsordning som Norge, Sverige og Danmark samarbeider om.

Stripene er lagt med veimaling og såkalte termoplastiske materialer, som skal kunne stå seg spesielt godt i kalde norske vintre, med uvær, snø og frost.

Fra tid til annen har Vegvesenet også tidligere lagt ut lignende prøvefelt, på små områder på norske veier. Forskjellen nå er størrelsen på prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer