SE VIDEO: Vi har testet de nye virtuelle speilene på Audi e-tron

Hva i all verden driver dere med her, Audi?

Audis nye elbil, e-tron, kan leveres med kameraer og skjermer i stedet for tradisjonelle sidespeil. Vi har sjekket ut om det speiler virkeligheten godt nok.

VIRTUELLE SPEIL: Vi har testet de nye kamera-speilene på Audis elbil. Video: Per EvlandVis mer Vis mer Vis mer
Publisert

Audi påstår at dette er den første produksjonsbilen som har fått «virtuelle» sidespeil - utvendig.

Vi har tidligere sett sladrespeil med kamerafunksjon, blant annet i Nissan X-Trail. Nye Toyota RAV4 gir deg også mulighet for å bytte ut speilbildet med et videobilde. Det kan være smart når du har lastet bagasjerommet opp til taket og mistet utsynet bakover. Da kan kameraet som sitter bak, filme og vise hva som skjer.

Audis løsning bringer det hele ut til sidene. I stedet for tradisjonelle sidespeil, har du nå mulighet for å få kameraer utvendig, med to 7-tommers 1200x800-pixel OLED-berøringsskjermer på innsiden, som gjengir hva kameraet ser.

Og - det hele ser ganske så kult ut:

Tre fordeler

Det skal blant annet ha en effekt på bilens aerodynamiske egenskaper, med to til sju prosent mindre «drag» enn med vanlige speil, ifølge Audi. Men det er mer:

  • Litt mindre luftmotstand = mer rekkevidde.
  • Mindre vindstøy = stillere i kupeen.
  • Bilen blir faktisk hele 15 cm smalere.

Kameraene er altså integrert i den sekskantede enden av speilhuset. Alt overføres til de høyoppløselige skjermene i sidedørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer