Hva må man gjennom for å ta førerkortet?

Sjekk hva du må gjennom før du kan ta lappen, og hva som ble nytt i fjor.

MANGE STRYKER: Ifølge data fra Statens Vegvesen var strykprosenten på teoriprøven i 2014 hele 41 prosent. Foto: NTB SCANPIX
MANGE STRYKER: Ifølge data fra Statens Vegvesen var strykprosenten på teoriprøven i 2014 hele 41 prosent. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av det nye året skal omkring 100.000 nye sjåfører ut på norske veier, hvilket også betyr at omtrent det samme antallet skal ut og starte oppkjøringen.

Før du får sette deg inn for å kjøre bilen helt alene, er det en rekke kurs og prøver som venter deg. For noen går det greit, for andre trengs det noen ekstra timer.

Vi har samlet informasjon om det du faktisk må gjennom før du kan ta førerprøven.

LES OGSÅ: Dette må du vite om du skal kjøre i utlandet

Nytt fra 2016 var også at tunnelkjøring ble et tema i teoriprøven og oppkjøring for alle klasser.

Tidligere har denne biten vært en del av enkelte andre klasser, men nå gjelder den altså alle som ønsker førerkort, uansett hvilken klasse du skal kjøre opp i.

Fire trinn til førerkortet

Trafikalt grunnkurs er det første hinderet du må over. Har du allerede førerkort for moped, er dette allerede gjort, om ikke er dette kurset du må ha for å øvelseskjøre privat.

Kurset er obligatorisk, og på 17 timer. Her får du trafikkopplæring, grunnleggende forståelse for trafikk, mennesket i trafikken, øvelseskjøring og kjøreerfaring, førstehjelp, tiltak ved trafikkulykke og mørkekjøring. Alt som passasjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer