- Hva skjer hvis du sklir av veien i dag?

- Har du feil dekk på bilen risikerer du avkortning, så har du mulighet, bør du ta hjemmekontor, sier forsikringsselskapet If til Dinside.

STÅLIS: Underkjølt regn er noe av det skumleste som fins for norske bilister. Her har vi en som mistet kontrollen på veien i morgentimene idag, og det er ikke så rart: Bare det å holde seg på beina for å få tatt dette bildet var en utfordring.  Foto: ØYVIND PAULSEN
STÅLIS: Underkjølt regn er noe av det skumleste som fins for norske bilister. Her har vi en som mistet kontrollen på veien i morgentimene idag, og det er ikke så rart: Bare det å holde seg på beina for å få tatt dette bildet var en utfordring. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svært glatt føre på Østlandet i morgentimene har blant annet ført til at en buss med skolebarn har veltet, og Politiet og Statens vegvesen har advart om svært glatte veier i morgentimene.

- Det er meldt om vanskelige kjøreforhold på grunn av regn som fryser på bakken i Akershus/Romerike, Asker og Bærum. Alt mannskap er ute. Vi oppfordrer alle trafikanter til å ta det med ro og kjøre etter forholdene, skriver Statens vegvesen på sin Facebook-side.

Også forsikringsbransjen følger opp, og ber folk ta hjemmekontor om de har mulighet.

Må du derimot legge ut med bil, gjelder det å ha riktige dekk og kjøre svært forsiktig.

Hva skjer dersom du likevel kjører og blir innblandet i et uhell?

- I dag er det ikke flaut å kjøre i 30-40 kilometer i timen, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If til Dinside.

Clementz råder videre om å tilpasse farten etter føret, holde avstand til bilene foran og følge med på trafikken i bakspeilet.

- Spesielt i svinger bør man være ekstremt oppmerksom og kanskje kjøre i krabbefart. Når det er en underkjølt veibane, er det vanskelig å se hvor det er glatt, påpeker Clementz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer