Hva skjer med bruktverdien av dieselbiler?

Kleppa har varslet dyrere dieselbiler. Hva skjer med annenhåndsverdien på dieselbilen din da?

BRUKTBIL: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa varsler dyrere dieselbiler. Hva betyr dette for bruktprisene på dieselbiler? Sitter du på en gullgruve eller økonomisk ruin? Foto: PER ERVLAND
BRUKTBIL: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa varsler dyrere dieselbiler. Hva betyr dette for bruktprisene på dieselbiler? Sitter du på en gullgruve eller økonomisk ruin? Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere norske aviser, blant annet Aftenposten, meldte i helga at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa har gått ut og varslet dyrere dieselbiler.

Ifølge Aftenposten varslet Kleppa at dieselavgiften vil gå opp i kommende budsjetter, som ledd i Regjeringens innsatsplan for bedre luftkvalitet i de store byene.

En avgiftsendring i 2007 favoriserte dieselbiler med en lavere engangsavgift, på bakgrunn av at dieselbiler slipper ut mindre karbondioksid enn bensinbiler. Flere dieselbiler på veiene har ført til høyere lokal forurensning, og nå vil regjeringen lokalforurensningen til livs - og ifølge Kleppa skal dette gjøres ved avgiftsbelegge dieselbiler hardere igjen.

Vi kommer tilbake til bakgrunnen i en oppfølgende artikkel.

Det umiddelbare spørsmålet bileiere vil stille går selvsagt på det privatøkonomiske.

Også elbil-eiere kan vente seg hardere kost etterhvert

For: Hva skjer med annenhåndverdien på dieselbilene nå? Vil høyere nybilpriser på dieselbiler føre til at bruktprisene på dieselbiler skyter i været, til hell og lykke for alle som sitter med en dieselbil i dag - eller vil det motsatte skje, at bruktverdien på dieselbilene faller som stein?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer