Hva skjer med drømmebilen?

For halvannet år siden viste Volkswagen noe som virket som det perfekte sportsbilkonseptet. Alt tydet på at den skulle produseres. Men hvor er den nå?

Konseptbilen Bluesport virker forholdsvis ferdig, men produksjonen henger i løse luften Foto: Volkswagen
Konseptbilen Bluesport virker forholdsvis ferdig, men produksjonen henger i løse luften Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptbilen Bluesport ble vist på Detroit-utstillingen tidlig i 2009 og vakte stor oppmerksomhet og begeistring. Volkswagen hadde klart å putte fullblods sportsbilegenskaper inn i en bil som både hadde miljøbilspesifikasjoner og lå an til å få en overkommelig og folkelig pris.

Trikset var å bygge midtmotorbilen liten og lett, og putte inn en 2,0-liters dieselmotor på 180 hestekrefter til å drive bakhjulene. 0-100 skulle gå på 6,6 sekunder og CO2-utslippet ligge på lave 113 gram.

Dårlig timing

Siden dette har prosjektet hengt litt i løse luften. Timingen med finanskrisen var naturligvis dårlig og interne stridigheter mellom Volkswagen, Porsche og Audi har komplisert saken. Nå kommer det nye rykter fra bilmagasinet Automobile som melder at det er vanskeligheter med å bli enige de tre merkene i mellom som holder prosjektet tilbake.

Les mer om Bluesport her.

Skepsis

Det har hele tiden ligget i kortene at dette skulle være et samarbeidsprosjekt mellom den tyske familietrioen, men ulike behov og ønsker skaper problemer. I følge Automobile er Porsche bekymret for at en ny og rimeligere innstegsmodell vil konkurrere for mye med Boxster både salgsmessig og egenskapsmessig. Dessuten er man etter sigende skeptisk til at flere av egne modeller skal utvikles av andre. At integreringsprosessen av Porsche i Volkswagen-konsernet ikke er fullført ennå, gjør heller ikke saken lettere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer