Hva verden trenger akkurat nå?

Ny amerikansk - og litt svensk - superbil som skal utfordre de råeste. Det er ikke hverdagskost.

Devon Motorworks' Test- og valideringsdirektør Justin Bell (tidligere Le Mans-vinner), viser her 2010-modell Devon GTX for media. Bilen hadde verdenspremière på Concours d'Elegance i Pebble Beach, California. Foto: Joe Wilssens
Devon Motorworks' Test- og valideringsdirektør Justin Bell (tidligere Le Mans-vinner), viser her 2010-modell Devon GTX for media. Bilen hadde verdenspremière på Concours d'Elegance i Pebble Beach, California. Foto: Joe Wilssens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Chrysler vurderte å selge merkevaren Viper tidligere i år var et relativt obskurt californsk designerfirma ved navn Devon Motorworks med på budrunden. Nå ble det ikke noe av salget, men Devon og Viper har allikevel noe til felles: En mektig og brutal drivlinje med en massiv V10 som viktigste bestanddel.

Vist som lovet

Den 19. juli i år kunne vi vise datagenererte bilder av den nye amerikanske supersportsbilen Devon GTX med løfte om at vi ville følge opp saken. Nå er bilen vist for publikum, og det skjedde som annonsert i anledning sjønnhetskonkurransen (Concours d'élégance) ved Pebble Beach i California.

Heftige rundetider

I mellomtiden har prototyper av bilen satt nye banerekorder ved Willow Springs og Laguna Seca, og videoer viser den i action. Målet er helt klart å utfordre den andre amerikanske supersportsbilen - Corvette ZR1 - når det gjelder eksklusivitet og banedugelighet. Rene fartsmonstre som verstingene fra SSC (Shelby Super Cars - verdensrekordholder i toppfart), og Mosler er ikke direkte i siktet.

Brutalt svensk

Så til selve bilen. Det er den kjente svenske bildesigneren Daniel Paulin som er hovedansvarlig for formgivningen, og her aner vi potensiale for heftig debatt fremover. Uhøytidelige målinger så langt tyder på at reaksjonene er i overvekt kritiske, men ingen benekter at hensikten med bilen går klart frem av linjeføring og generell estetikk. Dette er eksempelvis mer en amerikansk-brutal enn en britisk-elegant tolkning av sportsbildesign. Korte overheng, sammenkrøpet positur med kraftfullt bakparti og lavtliggende front sender tydelige signaler om rå sportslighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer