Hva vet du om bøter og forelegg?

Den 1. januar ble det enda dyrere å synde i norsk trafikk. Satsene for forenklede forelegg har økt med inntil 1.500 kroner.

3.500 KR: Ulovlig forbikjøring er blant syndene som nå koster 3.500 kroner, en økning på 500 kroner. Bildet er manipulert.
3.500 KR: Ulovlig forbikjøring er blant syndene som nå koster 3.500 kroner, en økning på 500 kroner. Bildet er manipulert. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor kostet det 800 kroner å glemme blinklyset. I år koster det 1.000 kroner. Bøtesatsen for å krysse sperrelinjer har økt fra 1.500 kroner til 2.000 kroner. Også råkjøring vil bli slått hardere ned på heretter. Nesten samtlige fartsbot-satser er økt, de groveste overtredelsene har blitt 1.000 kroner dyrere. Trimming av moped har blitt 1.500 kroner dyrere og overivrige mopedister må nå punge ut med 3.000 kroner om de blir tatt.

Vi har oppdatert vår gebyr- og forelegg-artikkel med de nyeste satsene. Artikkelen finner du her.

Test deg selv

I sammenheng med de nye bøtesatsene har vi laget en uhøytidelig spørre-konkurranse. Vi anbefaler deg å lese vår gebyr- og forelegg-artikkel før du gyver løs på konkurransen. Rekkefølgen bestemmer du imidlertid selv. Konkurransen finner du her:

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.Relaterte artikler:

  • Her finner du flere test-deg-selv-artikler.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer