Fire av ti har fått skade

Hvem betaler?

Fire av ti nordmenn har fått skader på bilen på grunn av dårlige veier. Ødelagt hjul eller forstilling er dyrt. Hvem betaler?

DET SA PANG: - Det smalt skikkelig. Hjulet og dekket ble ødelagt og hjulopphenget fikk skader som det kostet over 20 000 kroner å reparere, forteller en leser. Han traff et hull i veien som kom fram da snøen smeltet. Foto: Rune Korsvoll
DET SA PANG: - Det smalt skikkelig. Hjulet og dekket ble ødelagt og hjulopphenget fikk skader som det kostet over 20 000 kroner å reparere, forteller en leser. Han traff et hull i veien som kom fram da snøen smeltet. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når snø og is smelter, kommer skadene på veiene tydelig fram. Det kan være store hull, skarpe kanter, sprekker i asfalten eller generelt bare dårlige veier. I en undersøkelse Nordstat har gjort for NAF, sier fire av ti bilister at de har fått skader på bilen som følge av dårlige veier.

Og billig er det ikke. Rundt 17 000 kroner i gjennomsnitt, koster det å reparere disse skadene.

Det er nemlig ikke bare dekk og hjul som blir skadet. Det kan også være hjuloppheng og andre deler på bilen som får seg en skikkelig smell.

– Folk betaler dyrt for å reparere skader som skyldes hull, sprekker og dårlige veier, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF.

Må bli enklere å få erstatning

Hun mener at når uhellet først er ute og du får skader på bilen, er det altfor vanskelig å erstatning.

– Bilistene opplever å bli kastet mellom stat og fylke som eier veiene, og videre til entreprenørene som har ansvar for vedlikeholdet. Det er altfor vanskelig både å finne fram og å vinne fram. Det må bli enklere å få erstatning, men først og fremst må vedlikeholdet prioriteres opp, så færre opplever dette, sier Ryste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.