Hvem er raskest?

Diskusjonen har gått i årevis. Bil eller motorsykkel?

Er motorsykkel eller bilen kjappest? Se video og få svaret.
Er motorsykkel eller bilen kjappest? Se video og få svaret. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spørsmålet er stilt mange ganger; Hva er raskest rundt en bane - bil eller motorsykkel?

Er bilens større motor og flere hestekrefter mer effektivt enn en motorsykkel? Sitter fire brede dekk bedre enn to relativt smale slisser? Kanskje er det forholdet mellom vekt og effekt som er avgjørende, eller er det faktisk så enkelt som at det er den beste sjåføren som vinner?

Nissan GT-R testet

1000 svar

Det finnes flust av teorier og predikener om temaet, og denne artikkelen har ikke til hensikt å gi deg svaret, og i enden finnes resultatet vel så mye i banens utforming. Utgangspunktet er at noen videoer vi har sett gjennom tidene faktisk er ment å gi deg svaret. Ulempen er at de kommer opp med forskjellig svar.

Her om dagen, for eksempel, kom jeg over en video hvor Nissan GT-R ble trukket frem for å representere bestanden som ruller på fire hjul. I det andre sporet stod en Aprilia RSV4 klar til kamp. Resultatet?

Det ser du her:

Motorsykler med stor M

Eller motsatt

Denne videoen satte derimot minnet noen stunder tilbake i tid. Har jeg ikke sett denne før? Nei, antagelig ikke, men derimot finnes det en annen video som også viser GT-R slåss mot en motorsykkel, her i form av en Ducati 1098S. På denne videoen var det GT-R’en som trakk det lengste strået. For virkelig å sette spikeren i kista kan jeg henvise til Jeremy Clarkson som har gjort det samme stuntet. Han satte av sted en Porsche 911 mot en Yamaha ZR1. Også der vant firehjulingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer