Hvem garanterer mest?

Etter at Mercedes-Benz kom med sin nye garantiordning i fjor høst, er de ubestridt best på garanti. Med 30 års rustgaranti er det ingen som engang er i nærheten av å puste dem i nakken. Til nestemann på lista over rustgaranti, er det et hopp på hele 18 år.

Hvem garanterer mest?
Publisert

Kjøper du en Mercedes når arvingen din fødes og gir bilen til ham når han blir 18, har bilen fremdeles 12 år igjen av garantien -disse resterende årene er like lang tid som hele garantitiden som for eksempelvis hos Audi (hva gjelder rustgaranti). Du kan lese mer om Mercedes sin garantiordning her. Mercedes har imidlertid ingen spesifisert lakkgaranti, men Hans Øyvind Eng, informasjonssjef hos den norske importøren av Mercedes, Bertel O Steen, sier at denne garantien indirekte også gjelder lakken.

12 år nest best

Nest etter Mercedes -- som egentlig tilhører en klasse for seg når det gjelder rustgaranti -- kommer fire merker som også har et veldig godt tilbud sammenlignet med resten av markedet. Dette er Audi, Ford, Opel og Volkswagen, som alle tilbyr tolv års rustgaranti. Ford tilbyr riktignok 12 års garanti kun på Focus, og Opel kun så lang garanti på Astra; de resterende modellene hos Ford og Opel har 6 års garanti. Volkswagen og Audi føyer seg i tillegg inn i den øyensynlig endeløse rekken med merker som gir 3 års lakkgaranti.

Ford er et av få merker som kun gir ett års garanti på lakk; sammen med Volvo, Skoda, Renault, Opel og BMW. Hos BMW og Rover Norge får vi vite at grunnen til deres lave garantitid på lakk, er at hvis det er noe galt med lakken så vil dette vises før ett år er gått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer