Hvem sa at Nissan er kjedelig?

En Nissan som konkurrerer - og kjører i fra - Porsche og Ferrari? Neida, det er ikke 1. April. Bilen finnes, og er I salg under navnet Nissan R390 GT1.

Et lenger overheng bak skal i følge Nissan gi bedre bagasjeplass, men noen feriebil blir dette neppe uansett!! Foto: Nissan
Et lenger overheng bak skal i følge Nissan gi bedre bagasjeplass, men noen feriebil blir dette neppe uansett!! Foto: Nissan Vis mer
Publisert

En asfaltbane noen hundre kilometer å utsiden av Paris er hvert år åsted for verdens kanskje tøffeste billøp. I ett døgn presses fører og maskin til det ytterste, i hver sving flørtes det med de fysiske lover. Nissan R390 GT1 ble utviklet for å trekke grensene enda lenger, for å kjøre enda fortere og for å være den første bilen til å krysse mållinjen i "24 heures du Mans" - 24 timers løpet på Le Mans i Frankrike.

600 Hk - i løpsbilen

Bilen, som forøvrig kom i mål på en tredjeplass - bare slått av Porsche - har kommet i gateversjon.Bortsett fra å temme motoren litt er det ikke de store forandringene sammenliknet med bilen som stilte til start i Le Mans 6. og 7. juni i år. Riktignok henter ikke Nissan ut mer enn 350 hester fra den 3,5-liters store V8eren. Sammenliknet med racingutgaven er det lite, der hadde nemlig føreren 600 hester å temme.

Bedret bagasjeplass

I Nissan R390 GT1 finner man ikke utbredt bruk av stål, derimot finner man karbonfiber og andre avanserte materialer. Sammenliknet med løpsbilen skal gatebilen være mer brukervennlig og funksjonell. I pressemeldingen skryter Nissan blant annet av at bagasjeplassen har blitt bedre. Som om det betyr noe. Så vidt vi kjenner til, her ikke Le Mans-førerne med seg bagasje under sin ville ferd langs banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer