Elbilsalget 2021

Hver andre solgte nye bil i mars går kun på strøm

Salget av nye biler i mars lå hele 23,1 prosent over samme måned i fjor. Halvparten av alle nye biler som ble solgt, går kun på strøm.

ELBILER: Andelen elbiler øker stadig. Foto: Antti Hentinen
ELBILER: Andelen elbiler øker stadig. Foto: Antti Hentinen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I alt ble det solgt 15.321 nye personbiler i mars. Av disse var 82 prosent elbiler eller ladbare hybridbiler. Dersom vanlige hybridbiler legges til, utgjorde disse gruppene av biler nesten 90 prosent av nybilsalget i mars, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Over halvparten går kun på strøm

Av det totale salget var 8.618 elbiler, noe som betyr at flere enn annenhver solgte nybil i mars går utelukkende på strøm. Dette er en økning på 23,7 prosent fra samme måned i fjor.

Salget av nye dieselbiler i mars gikk ned 40 prosent sammenlignet med mars 2020. Det ble bare solgt 723 dieselbiler i løpet av måneden.

– Vi ser en tendens til at dieselbilene sakte, men sikkert mister sin betydning i markedet. Og salget av rene bensin- og dieselbiler utgjorde kun 9,5 prosent av nybilsalget i mars. Det er en svært lav andel og helt unikt sammenlignet med andre land, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

Elbilvekst i Europa

Selv om Norge ligger helt foran med å satse på elbiler, øker interessen også i andre land i Europa.

I februar kunne Dinside fortelle om en kraftig elbiløkning i Europa i siste kvartal av 2020: I perioden ble det registrert mer enn tre ganger så mange (+216,9 %) helelektriske biler da, som i de tre siste månedene året før. Også de ladbare hybridene økte med nesten 4,5 ganger (331 %) i den samme perioden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer