Elbilsalget 2021

Hver andre solgte nye bil i mars går kun på strøm

Salget av nye biler i mars lå hele 23,1 prosent over samme måned i fjor. Halvparten av alle nye biler som ble solgt, går kun på strøm.

ELBILER: Andelen elbiler øker stadig. Foto: Antti Hentinen
ELBILER: Andelen elbiler øker stadig. Foto: Antti Hentinen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I alt ble det solgt 15.321 nye personbiler i mars. Av disse var 82 prosent elbiler eller ladbare hybridbiler. Dersom vanlige hybridbiler legges til, utgjorde disse gruppene av biler nesten 90 prosent av nybilsalget i mars, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Over halvparten går kun på strøm

Av det totale salget var 8.618 elbiler, noe som betyr at flere enn annenhver solgte nybil i mars går utelukkende på strøm. Dette er en økning på 23,7 prosent fra samme måned i fjor.

Salget av nye dieselbiler i mars gikk ned 40 prosent sammenlignet med mars 2020. Det ble bare solgt 723 dieselbiler i løpet av måneden.

– Vi ser en tendens til at dieselbilene sakte, men sikkert mister sin betydning i markedet. Og salget av rene bensin- og dieselbiler utgjorde kun 9,5 prosent av nybilsalget i mars. Det er en svært lav andel og helt unikt sammenlignet med andre land, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

Elbilvekst i Europa

Selv om Norge ligger helt foran med å satse på elbiler, øker interessen også i andre land i Europa.

I februar kunne Dinside fortelle om en kraftig elbiløkning i Europa i siste kvartal av 2020: I perioden ble det registrert mer enn tre ganger så mange (+216,9 %) helelektriske biler da, som i de tre siste månedene året før. Også de ladbare hybridene økte med nesten 4,5 ganger (331 %) i den samme perioden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer