Hver fjerde stryker på oppkjøringen

Må sensor bryte inn under oppkjøringen? Da ligger du dårlig an.

HOLDER HARDT MED ALVORLIGE FEIL: Gjør du alvorlige feil under oppkjøringen, som gjør at sensor må gripe inn for å unngå alvorlige situasjoner, holder det hardt.   Foto: Colourbox.com
HOLDER HARDT MED ALVORLIGE FEIL: Gjør du alvorlige feil under oppkjøringen, som gjør at sensor må gripe inn for å unngå alvorlige situasjoner, holder det hardt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til hva du kanskje skulle tro, er det ingen enkeltstående årsak som peker seg ut som verst i klassen når det gjelder hvorfor elevene stryker på den praktiske delen av førerprøven.

I følge Lars-Inge Haslie, rådgiver på seksjon for trafikkopplæring i Vegdirektoratet, holder det likevel hardt dersom du gjør alvorlige feil.

Unngå å bli lurt: Sjekk om trafikkskolen er godkjent før du begynner kjøreopplæringen!

Fører ikke statistikk

Det er Vegdirektoratet som er øverste instans for føreropplæring og gjennomføring av førerprøvene. I følge Lars-Inge Haslie fører de likevel ikke statistikk på hvilke eksakte punkter under førerprøven det er folk flest stryker på.

Sensorene registrerer imidlertid minus og pluss på kategorier under førerprøven, som danner grunnlag for vedtaket. Generelt er det heller ikke satt noen grense for antall minuser i forhold til om du får bestått eller ikke.

I følge Haslie, blir ofte disse registreringene lagt inn sammen med sluttresultatet i en vegvesen-base, men der ligger de altså uten at noen ser på dem:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer