Hvilestilling i bilen dreper. Sjokkvideo!

NAFs tyske søsterorganisasjon advarer kraftig mot å legge bena på dashbordet, noe svært mange passasjerer i forsetet gjør på langtur.

Publisert
Sist oppdatert

Det er svært skremmende bilder som blir presentert på ADACs hjemmesider, der man kan se en film som viser hvordan det går med passasjerene i en standard VW Golf som kolliderer i 64 kilometer i timen, og hvor sikkerhetsutstyret ikke brukes riktig.

ADACs video.

Hvilestilling som dreper

Frontpassasjeren som har lagt bena på dashbordet, en vanlig hvilestilling på langtur, særlig for kvinnelige passasjerer, pådrar seg alvorlige - i mange tilfeller livstruende skader.

Kollisjonsputen sprenger hanskerommet og presser bena ut gjennom frontruten, mens sikkerhetsbeltet skjærer seg inn i magepartiet med de skader det kan medføre for indre organer. Man ser tydelig av denne sjokkvideoen at passasjeren i en slik situasjon skal være utrolig heldig om hun eller han overlever.

Mye kan gjøres feil

Kollisjonstesten fra ADAC viser dessuten andre eksempler på feil bruk av bilens sikkerhetsutstyr; barn som er festet på feil måte i barnesetene med fatale konsekvenser samt føreren som stoler på kollisjonsputen og dropper setebeltet. I det hele tatt er denne videoen en alvorlig tankevekker i forkant av bilferien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer