Hvilken bør du velge?

Hvilken girkasse bør du velge? Det avhenger av hvilke krav og ønsker du har.

Publisert
Sist oppdatert
FORMEL 1-GIRING: Mange av bilene med halvautomatisk girkasse kan leveres med knapper eller spaker på rattet.
FORMEL 1-GIRING: Mange av bilene med halvautomatisk girkasse kan leveres med knapper eller spaker på rattet. Vis mer


Er du først og fremst opptatt av pris - velg en den gode, gamle manuelle varianten. Den er billig i innkjøp og billig å eie.

Er du først om fremst opptatt av komfort - velg en ordinær automatgirkasse. Denne koster mye i innkjøp og medfører økt drivstoff-forbruk, men gjør bilkjøring til en behagelig og avslappende opplevelse.

Er du mest opptatt av komfort, men også av pris? Da bør du velge en trinnløs girkasse (CVT). Denne er dyr i innkjøp, men gir lavt forbruk, og er derfor nesten like billig å eie som en manuell girkasse.

Er du mest opptatt av pris, men også av komfort? Velg en halvautomatisk girkasse. Denne er billig i innkjøp og billig i drift. Du slipper å kløtsje og har, tross alt, muligheten for å kjøre i automatmodus.

Ble du noe klokere? Ta deg uansett en kikke på vår skjematiske oversikt over de ulike girkassenes fordeler og ulemper her.

Bilder av de ulike alternativene finner du her.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer