Hvilken girkasse er best?

De to tradisjonelle girkassene, den manuelle og den automatiske, utfordres nå av nye og spennende teknologier.

Publisert
Sist oppdatert

I gamle dager var det lett å velge girkasse. Hvis du orket å gire selv, valgte du det billigste alternativet, en manuell girkasse. Hvis du hadde en litt fetere lommebok, kunne du unne deg en tørst automatkasse.

Forvirrende navneflora

I dag er det ikke lenger like lett å velge. For i løpet av de siste årene har stadig flere bilprodusenter utviklet girkasser som er basert på alternativ teknologi.

Med de nye girkassene har vi blitt konfrontert med en masse nye navn og trebokstavforkortelser. Selespeed, Sensodrive, Easytronic, SMT, SMG og DSG er bare noen av de mystiske betegnelsene som florerer. De nye betegnelsene bidrar til at det har blitt nærmest umulig for hvermannsen å holde seg orientert om utviklingen.

Vi gir deg oversikten

Men slapp av, vi hjelper deg. For å gi deg oversikten over dagens girkasseutvalg, har vi laget en gjennomgang av de fire alternativene. Vi begynner med den manuelle girkassen.

Etter at du har satt deg inn i de ulike alternativene, kan du lese denne artikkelen, hvor du finner en skjematisk oversikt over fordeler og ulemper ved de ulike alternativene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer