Hvilken kompaktbil er best?

Toyota Corolla, Volkswagen Golf og Peugeot 307 selger langt bedre enn alle de andre 16 kompaktklassebilene til sammen. Er det fortjent?

Publisert
Sist oppdatert

I løpet av første halvår har nesten 2.600 nordmenn kjøpt en Toyota Corolla. Hakk i hæl finner vi Volkswagen Golf som har blitt valgt av nesten 2.500 kunder. Også Peugeot har gjort det svært godt, og har solgt nesten 2.400 eksemplarer av sin 307.

14 prosent av totalsalget

Dette betyr at disse tre kompaktbilene, som innehar henholdsvis andre-, tredje- og fjerdeplass på den samlede norske bilsalg-statistikken, til sammen er solgt i nesten 7.500 eksemplarer. Dette utgjør nærmere 14 prosent av det norske nybilsalget, som ved utgangen av juni var kommet opp i 55.000 biler.

19 alternativer

Men hva med alle de andre? For det finnes faktisk 16 andre kompaktklassebiler i det norske markedet. Deriblant spennende biler som Alfa Romeo 147, Mazda 3 og Seat Leon. Sammenlignet med de tre folkefavorittene selger disse særdeles dårlig her i landet.

Si din mening

Vi synes det ville bli spennende å finne ut om DinSide-leserne mener det samme som norske nybilkunder. I dag gir vi deg derfor mulighet til å uttrykke din mening om hva som er den beste kompaktklassebilen som selges i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer