Hvilken Volkswagen!

Hva med en drømmekupé fra VW - gjenopstått fra det forgangne?

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen SP2 var en sportsbil som ble laget av brasilianske Volkswagen, som hadde en viss grad av uavhengighet i forhold til moderselskapet i Wolfsburg, Tyskland. Den var på markedet fra 1972 til 1976 og hadde på det meste en 1.7-motor på 75 hestekrefter, montert i hekken.

Entusiastbil

Bilen ble ingen suksess, i stor grad grunnet de svake ytelsene, og det ble produsert litt over 10.000 biler, hvorav visstnok bortimot 700 ble eksportert - ikke offisielt til Europa, men det finnes en del eksemplarer rundt omkring på kontinentet og det organiseres treff blant SP2-eiere.

Forslag til oppfølger

Det er designeren Marcelo Rosa som står bak kreasjonen vi ser her, og som viser hvordan en etterfølger til SP2 kunne se ut. Vi synes det virker som en god idé, og hvorfor ikke bruke nye Scirocco som grunnlag? Kanskje, vil noen innvende, fordi en bil med et slikt utseende burde ha bakhjulsdrift. Se bare hva Hyundai har fått til med sin Genesis Coupé.

Jensen?

Designen har i seg stilelementer som får en til å tenke både på BMW-kupéer og noen av 60- og 70-tallets verstinger som Jensen Interceptor. Å få en slik bil på markedet ville utvilsomt tilføre en økt grad av dynamikk til merkevaren Volkswagen. Det er lov å håpe...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer