Hvilket bilmerke er best?

Toyota eller Mercedes-Benz, BMW eller Peugeot, Subaru eller Audi? Eller kanskje Ford? Vi kårer verdens beste bilprodusent.

Publisert
Sist oppdatert

Det har gått mer enn fire år siden sist gang vi stemte over verdens dårligste bilmerke her på DinSide Motor. Avstemmingen i januar 2004 vekket et voldsomt engasjement og i løpet av noen få dager fikk vi inn nesten 36.000 godkjente stemmer (pluss 25.000 juksestemmer som ble fjernet).

Chrysler på topp

Vinneren av 2004-avstemmingen ble Chrysler (6.958 stemmer), etterfulgt av Land Rover (5.567), som fikk god hjelp av medlemmer i diverse Land Rover-klubber og -forumer. BMW tok en klar bronsemedalje (5.012), mens Audi måtte nøye seg med fjerde (2.923). Våre italofile lesere sørget for at Alfa Romeo (1.516) erobret femteplassen.

Ssangyong på bunn

Ssangyong endte opp i den andre enden av skalaen, med bare 56 stemmer. Stort bedre gikk det ikke med MG, Seat eller Suzuki, som måtte nøye seg med 62 stemmer hver.

Fire merker borte

Sist gang vi inviterte til avstemming, tok vi utgangspunkt i bilmerkene som ble markedsført aktivt i Norge. Dermed endte vi opp med 37 merker.

Siden den gang har imidlertid fire av disse merkene "forsvunnet". Daewoo har blitt til Chevrolet, Seat mangler for tiden norsk importør mens MG og Rover gikk konkurs (har nå fått kinesiske eiere).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer