Hvilket land lager de beste bilene?

"Tysk perfeksjon", "japansk kvalitet", "italiensk design", "amerikanske muskler", "britisk stil", "svensk sikkerhet" eller "fransk komfort". Hvilket bilproduserende land er din favoritt?

Publisert
Sist oppdatert

Er du amcar-entusiast? Anglofil? Italofil? Tysker-fantast? Eller er du blant dem som beundrer den japanske bilindustrien? I dagens uhøytidelige avstemning overlater vi til våre lesere å bestemme hvilket land som lager de beste bilene.

Vi har valgt å kun ta med land som eksporterer biler til Norge, og har derfor luket ut bilproduserende nasjoner som Kina, Romania og Russland. Det betyr at vi blir sittende igjen med ti land - syv europeiske, to asiatiske og ett amerikansk.

Japan: Ni merker

Et av de viktigste bilproduserende landene, målt i antall bilmerker som markedsføres i Norge, er Japan. Japan er nemlig representert ved hele ni bilmerker - Daihatsu, Honda, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki og sist, men ikke minst, Toyota.

Tyskland: Ni merker

Også Tyskland er representert ved ni bilmerker - Audi, BMW, Maybach, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Smart og Volkswagen. I tillegg kommer Fords europeiske gren. Til tross for sitt amerikanske opphav og eierskap er nemlig de fleste enige om at Ford Europa må beskrives som en tysk bilprodusent.

Storbritannia: Syv merker

Hvis man tar utgangspunkt i produksjonstall er ikke Storbritannia lenger noe stort bilproduserende land. I tillegg er samtlige britiske bilprodusenter av betydning eid av utenlandske selskaper. Målt i antall bilmerker som markedsføres i Norge, havner imidlertid Storbritannia høyt på listen. Storbritannia kan blant andre skilte med bilmerkene Jaguar, Land Rover og Mini. I tillegg kommer Bentley og Rolls Royce. Disse eksklusive bilmerkene markedsføres riktignok ikke aktivt i Norge, men forhandles av henholdsvis Jaguar- og BMW-importøren. I tillegg må vi nevne MG og Rover, selv om disse merkene for tiden ikke er i produksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer