Hvilket sikkerhetsutstyr er viktigst?

Det elektroniske stabilitetsprogrammet (ESP) har gjort bilen svært mye sikrere. Men er denne oppfinnelsen like viktig som sikkerhetsbeltet og kollisjonsputene?

Publisert
Sist oppdatert

For femten år siden var verken ABS-bremser eller kollisjonsputer standardustyr i ordinære familiebiler. Xenon-lykter, nødbremsassistanse og regnsensorer var knapt påtenkt.

Rask utvikling

Dagens biler er proppfulle av sikkerhetsutstyr. Blokkeringsfrie bremser, kollisjonsputer, stålbjelker, derformasjonssoner, høytsittende bremselys og pyrotekniske beltestrammere er selvsagtheter, mens utstyr som ESP, elektronisk bremsekraftfordeling (EBD), bremseassistanse (BA), aktive hodestøtter og akustiske setebeltevarslere blir stadig vanligere.

Hvis du måtte velge

Men når det kommer til stykket og du blir nødt til å velge - hvilken sikkerhetsoppfinnelse er den aller viktigste? Det kan du være med på å avgjøre ved å avgi din stemme i dag.

45 oppfinnelser

Vi har tatt med hele 45 oppfinnelser som i større eller mindre grad kan sies å ha økt sikkerheten for både bilisten og de myke trafikantene. Mesteparten av oppfinnelsene er tilgjengelige i normale familiebiler, men det finnes unntak enkelte unntak. For eksempel er den elektroniske avstandsholderen fortsatt forbeholdt de dyreste modellene med ett unntak - Nissan Primera. Vi har likevel valgt å ta den med, fordi vi mener oppfinnelsen er interessant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer