Kommentar:

Hvis Tesla var en restaurant – ville noen giddet å spise der?

Elendig kundeservice, utsatte leveringstider, dårlig kvalitet. Du hadde aldri godtatt det på et spisested. Så hvorfor er det godtatt med et bilkjøp til flere hundre tusen kroner?

TESLA-RESTAURANT: Om det amerikanske merket hadde vært et spisested, framfor en elbilprodusent, ville du spist der? Illustrasjon: NTB Scanpix / Jamieson Pothecary
TESLA-RESTAURANT: Om det amerikanske merket hadde vært et spisested, framfor en elbilprodusent, ville du spist der? Illustrasjon: NTB Scanpix / Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en restaurant i byen. Hvilken by spiller ingen rolle. Den er ekstremt populær. Selv om den har vært åpen i over ti år, oppfattes den fortsatt som helt ny. De startet smått, med bare én rett og ett bord med plass til to.

Men som med alt som er nytt og utilgjengelig, ble det stor interesse rundt maten, og ikke minst kokken som eide stedet. Til tross for all negativ omtale og spådom, overlevde restauranten mirakuløst de første årene ...

Restauranten er fortsatt innovativ og unik. Kokkemetodene kan ikke sammenlignes med noe annet. Men at folk fortsatt flokker til for å spise der, er noe jeg fortsatt ikke helt klarer å forstå.

Å ringe for å reservere bord, er nytteløst. Alt foregår på moderne vis via internett. Å skaffe et bord der, er et spørsmål om hva du har lyst til å spise. For enkelte retter kan det ta opp til flere år før du får et bord. Og reservasjonen din kan bli utsatt i opptil flere måneder, noen ganger år - gjentatte ganger.

For å reservere, må du betale et depositum for maten. De fleste går med på det, siden man kan kansellere med full tilbakebetaling når som helst. Men få gjør det - og uansett finnes det nok av folk på ventelisten som gjerne overtar din plass i køen. Endelig dato for når du skal få spise der, har det blitt folkesport på diskusjonsfora på internett å gjette. Noen rykker fort frem i køen, andre blir stående fast, uten forklaring. Logikken er like uforståelig som Brexit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer