Hvor langt kan du kjøre når lampa lyser?

Mange tror at de kan kjøre sju, åtte mil når bensinlampa begynner å lyse. Så feil kan man ta.

BENSINLAMPE-RULETT: Selv om undersøkelsen viser at bilen skal kunne klare ti mil på «reserven», er det ingen grunn til å ta sjansen. Moralen må bli: Tank i tide. Foto: Colourbox.
BENSINLAMPE-RULETT: Selv om undersøkelsen viser at bilen skal kunne klare ti mil på «reserven», er det ingen grunn til å ta sjansen. Moralen må bli: Tank i tide. Foto: Colourbox. Vis mer
Publisert

Kjører du en BMW M3 eller Kia Picanto, bør du begynne å svette allerede etter fire mil. Etter fem er tanken støvtørr og du blir stående langs veien. En undersøkelse som det britiske nettstedet Compare The Market, som jobber med prissammenligning på forsikringer, drivstoffpriser og andre bilrelaterte forhold, har sjekket hvor langt du kan kjøre etter at lampa som varsler om lite drivstoff på 96 forskjellige bilmodeller, begynner å lyse.

Først bensintom

I BMW M3 og Kia Picanto, kan du kjøre rett i overkant av fem mil før det er stopp. Det er omtrent halvparten så langt som folk flest tror.

Undersøkelsen viser at det er stor forskjell på de enkelte bilmodellene. I den andre enden av skalaen finner vi Volvo V40 og VW Passat, som har nok drivstoff igjen på tanken til at du kan kjøre over 11 og 12 mil før det er stopp.

Avhenger av sjåføren

Nå er likevel ikke dette en oppfordring til bensinlampe-rulett. Tallene fra Compare the Market, er bare et gjennomsnitt. Hvor langt du kommer i virkeligheten avhenger selvfølgelig av hvor hard du er på gassfoten, veien du kjører på, vær- og temperaturforhold, om det er en bensin- eller dieselutgave av den aktuelle bilen du kjører og så videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer