Hvor lenge kan du oppbevare bensin og diesel?

Oppbevarer du bensin eller diesel hjemme? Da bør du være klar over at drivstoff faktisk ikke har ubegrenset levetid.

Verken bensin eller diesel har ubegrenset levetid. Men ved å oppbevare drivstoff riktig, kan du forlenge levetiden. Foto: Per Ervland
Verken bensin eller diesel har ubegrenset levetid. Men ved å oppbevare drivstoff riktig, kan du forlenge levetiden. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske boligeiere besitter stadig mer verktøy og stadig flere maskiner. Flesteparten er batteridrevne eller kobles til en strømledning, men mange hageeiere har i dag også maskiner med bensin- og dieselmotorer. Aller vanligst er nok den bensindrevne gressklipperen, men mange omgir seg i dag også med motorsager, snøfresere, gressklipper-traktorer, løvblåsere, hekksakser og gresstrimmere med forbrenningsmotorer. I tillegg kommer alle båteierne med sine bensin- og dieselmotorer, for ikke å snakke om alle bøndene - med sine tidvis omfattende maskinparker.

Riktig oppbevaring forlenger levetiden

Den store utbredelsen av maskiner med forbrenningsmotor innebærer at svært mange av oss oppbevarer drivstoff hjemme. Derfor er det viktig å være klar over at bensin og diesel faktisk har begrenset levetid. Like viktig er det å være klar over at du kan forlenge drivstoffets levetid betraktelig ved å behandle og oppbevare det riktig.

Vi har fått svært god hjelp av produkteksperter i Statoil Norge og Statoil Fuel & Retail og kan derfor i dag gi deg et minikurs i oppbevaring av drivstoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer