Bilbransjens inntjeninger:

Hvor mye tjener Tesla per bil?

En tysk rapport gir oss svaret, både for Tesla og andre merker.

INNTJENING: Mange tror Tesla snart vil begynne å levere positive tall, samtidig som Elon Musk vil ta selskapet av børs. Foto: Tesla
INNTJENING: Mange tror Tesla snart vil begynne å levere positive tall, samtidig som Elon Musk vil ta selskapet av børs. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske økonomiprofessoren Ferdinant Dudenhöffer er ekspert på bilbransjen, og har nå laget en oversikt over de forskjellige bilmerkenes inntjening per solgte bil, ifølge tyske t-online. Slik blir det mye god underholdning av, for spranget er enormt.

Den bilprodusenten som tjener mest per produserte bil, er den som lager færrest i antall. Men det merket som tjener minst per bil er også en produsent med lavt volum.

Ingen over, ingen ved siden

På toppen troner ett enkelt merke suverent alene. Ingen er i nærheten av å tjene så mye penger per produserte bil som Ferrari.

Med den svimlende summen av 68.987 Euro per solgte bil er det ingen andre som er i nærheten. Euroen står i skrivende stund i omtrent akkurat 10 kroner.

Inntjeningen gir et positivt bidrag på 24,6 prosent per produserte bil. Den tidligere sjefen, Luca di Montezemolo, ønsket faktisk å produsere enda færre biler for å gjøre merket enda mer eksklusivt, og på den måten hente inn enda mer penger per bil. Det fikk han ikke med seg sin sjef igjen på, den nylig avdøde Sergio Marchionne. Han ønsket å bredde modellspekteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer