Hvor skal hatten henge?

Askeladden 705 Voyager er ingen sportsbåt - det skal den heller ikke være, trass i at båten har fartsressurser nok.

Publisert

Det dreier seg om komfort, om sjølivets gleder og om kvalitet. Derfor reagerer vi nok også så sterkt på teakbenken som taktfast ligger og slår mot glassfiberet i innerlineren på 705 Voyager. Et ødelagt feste unnskylder Askeladden seg med, dårlig vedlikehold sågar. Sannheten er vel heller at festeanordningen er kraftig underdimensjonert.

Hvorfor vi reagerer så kraftig? Fordi det ikke er så mye annet å reagere på hva gjelder sammenskruingen av 705 Voyager - og fordi vi ikke skjønner hvorfor det skal spares inn på to fester til ti kroner stykket.

Taket som ble forsterker

Det er november i Bergen, men gradestokken har likevel greid å krype over ti grader celcius. Det er nesten som en sommerdag på Østlandet - spesielt dersom vi bruker årets sommer som sammenlikningsgrunnlag. Likevel, lysten til å kjøre åpent var ikke spesielt påtrengende. Derfor lot vi kalesjen gjøre det den er konstruert for, å beskytte oss mot vær og vind - noe den da også greide. Men turen med kalesjen på plass ble likevel ikke så harmonisk som den ville ha vært med himmelen som tak.

For 3,6-liters slagvolum lar seg høre, spesielt når drivstoffet er diesel og MerCruiser-aggregatet bruker turbo for å piske effekten opp i respektable 170 hester (på propellakselen). Under hele turen lot vi oss irritere av turboens intense hvin, og av motorens mitraljøseliknende knatring. Irritasjonsmomenter som, om de ikke hadde blitt helt borte, i alle fall hadde blitt kraftig redusert dersom kalesjen hadde vært slått ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer