Hvor stor er bilen egentlig?

Kan det virkelig være mulig at småbilen Mercedes-Benz A-klasse rommer like mye bagasje som Volvo X90 og Honda CR-V til sammen? Nei, selvsagt ikke. Produsentenes oppgitte bagasjeromsstørrelser må dessverre tas med en stor klype salt.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en lang rekke eksempler på at man ikke alltid skal stole på tallene de ulike bilprodusentene og -importørene oppgir. La oss se nærmere på et par av dem: Mercedes-Benz oppgir for eksempel at deres minste modell, A-klasse, rommer 1.740 liter bagasje med nedfelte bakseter. Volvo derimot, er langt mer beskjedne. Volvo oppgir at den store firehjulstrekkeren XC90 kun rommer 914 liter, halvparten så mye som A-klasse. Logisk?

Utrolige Picasso

Bildata Proff er en database som inneholder teknisk informasjon om bilmodeller som selges i Norge. Databasen produseres av Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) og baserer seg på tall som hentes inn fra de norske bilimportørene.

Hvis man tar seg en nærmere kikk på tallene for bagasjeromsvolum, finner man en del overraskende resultater. Ifølge Bildata Proff rommer nemlig fleksibilen Citroën Xsara Picasso 2.128 liter bagasje med nedfelte bakseter. Til sammenligning skal Audi Audi A4 Avant og BMW 5-serie Touring romme henholdsvis 1.184 og 1.525 liter.

C8 større enn 807?

Citroën mener åpenbart også at modellen C8 er en usedvanlig rommelig bil. C8 skal ifølge Bildata Proff romme hele 1.160 liter - bak baksetene. Dette er svært interessante tall, fordi Peugeot 807 visstnok bare skal romme 324 liter. Til informasjon kan det nevnes at Citroën C8 og Peugeot 807 i praksis er samme bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer