Hvordan du kan redusere forsikringspremien din

Noen biler er enklere å bryte seg inn i enn andre, og enkelte biler er mer utsatt for innbrudd og tyveri enn andre igjen. Dette resulterer i at forsikringsselskapene ofte øker premien på de bilene som de erfaringsvis vet er oftest utsatt for dette. Så er det egentlig noe du kan gjøre for å få redusert forsikringspremien din?

Publisert

Det er helt klart muligheter for å få redusert forsikringspremien på bilen din. Som vi tidligere har nevnt, går tyvene stadig mer på dyrere biler når de først skal stjele en. Men hvilke biler de forskjellige forsikringsselskapene anser som tyveri-utsatt, varierer fra selskap til selskap -- alt etter som hvilket erfaringsgrunnlag de har. Så hvis du har en bil som blir rangert som særlig risiko-utsatt, er rådet fra NFF å forhøre deg med forskjellige selskap og ikke takke ja til det første og beste. Det kan være penger å spare hvis du går til et annet selskap.

Mest penger å spare på forsikring er det imidlertid hvis du begynner undersøkelsene allerede før du kjøper bilen. Har du ikke en spesiell favorittbil som du absolutt MÅ ha, kan du spare mye på å vurdere forskjellige biltyper opp mot hvor attraktive de er på tyveri-markedet. - En ordinær familiebil som ikke er veldig godt utstyrt, og som ikke har veldig kraftig motor er typisk ikke veldig utsatt for tyveri, sier Stein Haakonsen i NFF. Spesielt hvis du bor i Oslo eller andre storbystrøk kan det være mye penger å spare på forsikringen ved å velge en slik bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.