Hvordan vaske bil om vinteren?

Avfetting, frost og kondens gjør vinteren til en prøvelse for bilen din.

VINTERVASK: Skal du vaske bilen om vinteren bør du tørke den ekstra godt etterpå. Da bevares vasken og lakken lenger. Foto: NTB SCANPIX
VINTERVASK: Skal du vaske bilen om vinteren bør du tørke den ekstra godt etterpå. Da bevares vasken og lakken lenger. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan være så glad i å pusle med bilen som du bare vil, men selv den ivrigste av oss kvier seg når han eller hun skal vaske bilen om vinteren.

Viktigere om vinteren

Dessverre er det sånn at det er viktigere å passe ekstra godt på bilen om vinteren. Salt og kjemikaler dominerer veiene, og bilens lakk og metaller blir år etter år satt på prøve.

Les også: Hvordan kan kattesand redde deg fra isete ruter?

At bilen ikke er dypfryst når den møter varm høytrykkspyler er også et godt tips.

- Er tanken på bilen halvfull kan det dannes kondens under besøket i en varm vaskehall, som fryser til rim når bilen kjører ut i kulda, fortalte Jan Ivar Engebretsen i NAF når vi tidligere omtalte vintervask.

Ved neste besøk i varme lokaler tiner da rimet og blir til vann som synker til bunns og kan bli med rundt i systemet. Dette kan bli ødeleggende om det fryser igjen.

Gregor Dauksza er medeier i CAR SPA i Oslo og har lang erfaring med bilvask om vinteren.

- Skal du vaske bilen hjemme om vinteren må du ha høytrykk og tilgang til varmt vann. Om ikke vil du ikke få løs nok av skitten og du vil stå i fare for å ripe opp bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer