Hvorfor 356?

Nei, det er ingen jubileumsmodell. Men kun få eksemplarer skal bygges.

Foto: Porsche
Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, nettopp: 356 eksemplarer helt nøyaktig. Hvorfor? Fordi forgjengeren, Porsche-speedsteren fra 1953 het Porsche 356 Speedster. Man fornemmer et historiens sus over denne benevnelsen. 911 Speedster-versjoner har imidlertid dukket opp ved senere anledninger også - i 1988 og i 1993.

Eget utseende

En ikke-kjenner vil kanskje tro at det bare er en variant av 911 kabriolet, men nei - denne bilen er en god del mer spesiell enn som så. Frontrutens helling er større og den befinner seg seks centimeter lavere enn på en standard 911. Bakpartiet er også temmelig forskjellig, med den sportslig utseende manuelle kalesjen med flat kontur samt dekslet med "dobbel-boble"-fasong. Spesielle spoilere foran og bak samt egne sideskjørt kjennetegner denne sjeldne modellen, som i tillegg er 4,4 centimeter bredere over hekken.

Blåfargen heter "Pure Blue" og er eksklusiv for Speedster, som for øvrig kan spesialbestilles i Carrara-hvitt.

Flere hester

Porsche har funnet ut at det er lukrativt med slike små spesialserier. Det er ikke så lenge siden vi her omtalte den spesielle Sport Classic - med vipp på baken, og følger dere med på disse sidene vil dere snart få se en omtale av Carrera GTS. I likhet med denne bikker boksersekseren på 3,8 liter i 911 Speedster nå greit 400 hestekrefter og klokker inn på 408 hk. Kreftene finner veien til bakhjulene via en syvtrinns dobbeltkløtsjkasse (PDK). Vi har svært gode erfaringer med denne - det kan du lese om her.

Samtidig skal forbruket holde seg på relativt moderate 1,03 liter per mil.

Ellers er det greit å få med seg at Porsches avanserte styringssystem for det adaptive understellet (PASM) er standard, de karbon-keramiske bremsene likeså.

Porsche 911 Speedster vil bli vist på bilutstillingen i Paris som åpner den 2. oktober.

Bilen kommer i salg i desember i Tyskland, og der blir prisen på vel 200.000 Euro eller i overkant av 1,6 millioner kroner. Eksklusiviteten har sin pris, og den er høy!

I mars i år viste Porsche en mer sensasjonell bil enn dette på Genèvutstillingen, og har siden bekreftet at den faktisk skal i produksjon. Les om 918 Spyder her!


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer