Hvorfor gikk det så galt?

ANALYSE: Hvorfor endte Kia, Nissan og Seat opp med bare fire stjerner - og Citroën med bare tre? Og hvorfor gjorde Toyota Verso det så godt?

Toyota Verso var den eneste som oppnådde fem stjerner blant de fem bilene som ble testet denne gangen. Samtidig er Verso den første og foreløpig eneste bilen som har klart fem stjerner i henhold til de nye og strengere poenggrensene som trådte i kraft 1. januar 2010. Foto: Euro NCAP
Toyota Verso var den eneste som oppnådde fem stjerner blant de fem bilene som ble testet denne gangen. Samtidig er Verso den første og foreløpig eneste bilen som har klart fem stjerner i henhold til de nye og strengere poenggrensene som trådte i kraft 1. januar 2010. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide så med spenning frem til de første resultatene Euro NCAP ville publisere i 2010. Dette fordi nye og strengere stjernekrav ville gjelde fra 1. januar i år. Du kan lese alt om det kompliserte test- og poengsystemet her.

Og nå har det altså kommet resultater for fem nye bilmodeller.

Men etter å ha kikket nærmere på resultatene for de fem testede bilene, viser det seg at den strengere kravene i praksis ikke fikk noen betydning for noen dem. Samtlige ville endt opp med samme antall stjerner også om hadde blitt vurdert etter de mildere 2009-kravene.

Dette gjør resultatene ekstra pinlige for både Kia, Nissan og Seat, som alle endte opp med fire stjerner. For ikke å snakke om Citroën, som altså måtte nøye seg med stusselige tre stjerner.

Fem stjerner til Toyota Verso

Toyota derimot, kan skilte med å være den første bilmodellen som har oppnådd fem stjerner etter at de nye og strengere 2010-kravene trådte i kraft. Og Toyota er nok glade for at Verso gjorde det så godt, etter all den negative oppmerksomheten merket har slitt med de siste månedene i form av gulvmatter, gasspedaler og et håpløst Euro NCAP resultat for Toyota Urban Cruiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer