Hvorfor i alle dager er dette lov?

KOMMENTAR: Russebusser herpet, russebusseiere banket. Trist, men egentlig greier jeg ikke mobilisere den helt store sympatien. Hvorfor?

Publisert
Sist oppdatert

Som en vanlig bilist risikerer du bot om du blir tatt med en forstyrrende mobiltelefonen mot øret. Som russebuss-bilist deltakende i det som kan ligne et Nordeuropa-mesterskap i desibel, slipper du unna. Til tross for at de fleste vil mene at en russebussjåfør som utsettes for konsertstore musikkanlegg inne i en russebuss, neppe kjører spesielt aktsomt.

Desibelgalopp

I Osloområdet og Asker og Bærum, tas hver mai hundretusenvis av innbyggere som støygisler for det som en gang var en smårølpete, men sjarmerende feiring av avslutningen av videregående.

Feiringen i dette området er ikke lenger spesielt søt og sjarmerende. De siste 10-15 årene har en vill galopp av dyre russebusser med tilhørende overpotente musikkanlegg, holdt nabolag etter nabolag nattevåkne i nesten tre hele uker hver eneste maimåned.

Ikke spesielt festlig om du bor ved de mest bråkete stedene, skal på jobb, i møter, har små barn, sover lett ...

Et Kardemomme-rike

Politiet innrømmer at i et land som fortsatt kan beskrives som et Kardemomme-rike, så finnes ikke ressursene til å reagere på alle russens forseelser. Volumet av russ virker rett og slett som en beskyttelse for de av russen som skaper trøbbel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer