Hvorfor i alle dager er dette lov?

KOMMENTAR: Russebusser herpet, russebusseiere banket. Trist, men egentlig greier jeg ikke mobilisere den helt store sympatien. Hvorfor?

Publisert
Sist oppdatert

Som en vanlig bilist risikerer du bot om du blir tatt med en forstyrrende mobiltelefonen mot øret. Som russebuss-bilist deltakende i det som kan ligne et Nordeuropa-mesterskap i desibel, slipper du unna. Til tross for at de fleste vil mene at en russebussjåfør som utsettes for konsertstore musikkanlegg inne i en russebuss, neppe kjører spesielt aktsomt.

Vegtrafikklovens paragraf 3

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen.


Desibelgalopp

Karoline Brubæk er redaktør for DinSide.
Karoline Brubæk er redaktør for DinSide. Vis mer


I Osloområdet og Asker og Bærum, tas hver mai hundretusenvis av innbyggere som støygisler for det som en gang var en smårølpete, men sjarmerende feiring av avslutningen av videregående.

Feiringen i dette området er ikke lenger spesielt søt og sjarmerende. De siste 10-15 årene har en vill galopp av dyre russebusser med tilhørende overpotente musikkanlegg, holdt nabolag etter nabolag nattevåkne i nesten tre hele uker hver eneste maimåned.

Ikke spesielt festlig om du bor ved de mest bråkete stedene, skal på jobb, i møter, har små barn, sover lett ...

Volum ikke nok

- De (politiet red.anm.) sier de kun vil vurdere å rykke ut på grunn av støyen dersom mange ringte inn klager fra samme område.

Frustrer beboer ved en av hovedveiene i Oslo Vest


Et Kardemomme-rike

Politiet innrømmer at i et land som fortsatt kan beskrives som et Kardemomme-rike, så finnes ikke ressursene til å reagere på alle russens forseelser. Volumet av russ virker rett og slett som en beskyttelse for de av russen som skaper trøbbel.

Myndighetene slår bare ned på de aller verste utslagene av feiringen, og konsenterer seg om å beskytte liv og helse. I praksis slipper dermed russens pøbler unna med ting 16. mai, som ikke ville passert 16. juni.

Neste år vil nok reglene strammes inn ytterligere, så får vi vente i spenning og se om det hjelper.

Forby aggregater

- Vi vil se på lovligheten ved å dra på store strømaggregater etter disse gamle bussene. Det er klart at denne strømkilden er sentral for å skape så mye lyd fra bussene.

Politimester Torodd Veiding i Asker og Bærum Politidistrikt til Budstikka 14 .mai


I mellomtiden - hva med følgende folkeaksjon i juni: Vi leier de samme russebussene som har turnert boligstrøkene i mai, og stiller oss opp med Stones, Guns'n Roses og DDE til fri lufting utenfor eksamenslokalene. En liten konsert på dagtid tar jo tross alt ikke nattesøvnen fra noen?

Dessverre ville vi vel fått politiet på nakken ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer