Hybrid i Panamera

Porsche bekrefter hybridløsning i Panamera.

Publisert
Sist oppdatert

Første mann ut med noe tilnærmet miljøteknologi fra den velrenommerte sportsbilprodusenten er Panamera. Dette er Porsches kommende GT-bil som vil være på markedet en gang i 2009. Teknologien vil også bli tilgjengelig i Cayenne lengre frem i tid. Alt etter hva markedet etterspør, som det står i pressemeldingen.

Porsche har utviklet det de kaller full parallell hybrid som skal sørge for et gjennomsnittsforbruk på under 0,9 liter per mil. De sier ingenting om hvilken bensinmotor som er hoveddrivkilde, men på tegningen i fotoalbumet er det tegnet inn en sekssylindret motor. Vi regner med at det er den det er snakk om.

Hybrid i Panamera

Hybrid i Panamera

  1. Store bilder


Hybrid-systemet består av en batteripakke som er plassert mellom bakhjulene. I tillegg er det plassert en elektrisk motor og en ekstra kløtsj mellom den bensinmotoren og girkassa. Bilen kan kjøres med bare bensinmotor, bare på strøm eller med begge motorer. Alt etter status på batteri og kjøremønster. Poenget er at det skal være mulig å kjøre miljøvennlig i tillegg til at det skal være en fullverdig Porsche når det er ønsket.

Vi mistenker også Porsche for å ha andre motiver enn miljømotiver for å gjøre dette. En elektrisk motor har mye dreiemoment og vil tilføre mye moment til en sekssylindret motor uten turbolading. Panamera blir også utstyrt med større bensinmotorer, men det er ikke avklart om det blir hybriddrift på disse også.

Porsche Panamera Gran Turismo, som er det fulle navnet, blir vist høsten 2009. Hybridversjonen kommer etter det. Deretter følger det også på med en helt ny Cayenne. Den vil også mest sannsynlig også bli utstyrt med hybrid.

Spionsak om Panamera.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer