Hybrid i Vesten og SUV i Østen

Kineserne foretrekker bensinslukende luksusbiler. Samtidig er salget av hybridbiler i USA i ekstrem vekst.

Publisert
Sist oppdatert

- SUV- og luksusbiler utgjør det raskest voksende markedet i Kina akkurat nå, sier Joseph Y.H. Liu, visepresident for markedsføring og salg i General Motors China, til nettstedet msnbc.

Derfor blir også Cadillac Escalade presentert som den største stjernen under årets bil-show i Beijing.

Forventer økning i SUV-salget

Bilsalget i Kina eksploderer, og ekspertene spår en økning på 15-20 prosent dette året. Det er størst etterspørsel etter store biler. Salget av SUV- og luksusbiler er forventet å øke med 40-45 prosent.

Dette er en trend som ønskes velkommen av bilprodusentene, som sliter med synkende interesse for disse biltypene i Europa og USA.

Hybridbilsalget 38 prosent opp

Totalt sett sank salget av biler med 3 prosent i USA i fjor. Samtidig økte salget av hybridbiler med 38 prosent. Dette ifølge nye tall fra markeds- og forskningsselskapet Monday by R.L. Polk & Co.

Analysedirektør i Polk, Lonnie Miller, tror ikke høyere bensinpriser er hovedgrunnen til at salget av hybridbiler øker i USA. Han tror det har mer å si for kjøperne at de nå har fått langt flere hybridmodeller å velge mellom. Som for eksempel Nissan Altima, Saturn Aura og Lexus LS600h. Toyota Prius var storselgeren i dette segmentet alene i flere år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer